Baldudak R-1300 Kestane Balları, Rize'nin 1300 rakımlı yaylalarında, yerleşimden, kirlilikten, zirai ilaçtan, sanayiden ve araç trafiğinden uzak bölgelerde üretilir ve el değmeden şişelenir. Bu bal, yüksek kalitede olduğunu kanıtlamak adına Rize İl Tarım Müdürlüğü Gıda Analiz Laboratuvarı ve Ege Üniversitesi Argefar Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda analiz ve test edilir. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiştir.
Kestane balı, diğer doğal çiçek ballarına göre buruk bir lezzete ve koyu bir kıvama sahiptir. İçeriğindeki demir miktarı diğer ballara göre daha yüksektir. Besin değeri yüksek olduğu için güç kayıplarına karşı önerilir.